Havas is döntőbizottsági tag lett

Kiírta a pályázatokat az egészestés játékfilmek, animációs produkciók és dokumentumfilmek gyártására és támogatására a Magyar Nemzeti Filmalap. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/790853" target="_blank"><strong>• Havas a Magyar Nemzeti Filmalap élén</strong></a>

MNO
2011. 09. 20. 12:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezet keddi közlése szerint a legalább 70 perces játékfilmek, animációs alkotások és dokumentumfilmek gyártására szerdától lehet pályázatot benyújtani. A forgatókönyvek és filmtervek fejlesztésére és a filmgyártás előkészítésére irányuló támogatásra október 3-tól lehet majd pályázni – derült ki a Magyar Nemzeti Filmalap által az MTI-hez eljuttatott közleményből.

Pályázni a filmalap hivatalos honlapján (www.filmalap.hu) szeptember 21-től, illetve október 3-tól elérhető online pályázati adatlapok kitöltésével, beküldésével és a teljes pályázati anyag benyújtásával lehet.

A részletes pályázati feltételeket tartalmazó kiírás, valamint a pályázati eljárás során alkalmazandó szabályzatok és egyéb dokumentumok is erről a honlapról tölthetők le. A pályáztatás a megjelölt napoktól kezdve folyamatos, határidő nincs.

A Magyar Nemzeti Filmalap augusztus 9-én jelentette be, hogy felállította azt az öttagú filmszakmai döntőbizottságot, amelynek feladata a filmtámogatási pályázatok elbírálása lesz. A döntőbizottságban Andrew G. Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos, nemzetközi produceri és filmforgalmazási tapasztalattal rendelkező producer, Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt. vezérigazgatója, Divinyi Réka forgatókönyvíró, Miskolczi Péter producer, valamint Kovács András Bálint, az ELTE BTK egyetemi tanára, a Filmtudomány Tanszék vezetője kapott helyet.

Összeférhetetlenség felmerülése esetén, tehát „ha bármelyik döntőbizottsági tag bármilyen szakmai minőségben részt vesz egy pályázó produkcióban, annak a vonatkozó pályázat elbírálásában nincs szavazati joga, ilyenkor egy később felkérendő hatodik személy dönthet helyette” – közölte a filmalap.

A szervezet hangsúlyozta, hogy a bizottság „kizárólag szakmai szempontok szerint” fogja meghozni döntéseit, és minden pályázó egyenlő eséllyel indul a filmalap támogatásáért. Az egyik legfontosabb szempont az lesz, hogy „egy adott produkció esetében az alkotói erő és a pénzügyi megvalósíthatóság találkozzon, a fesztivál- és közönségsiker érdekében”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.