Hazugságvizsgálat is igazolja Malina Hedvig igazát

Malina Hedvig megtámadása után néhány hónappal, még 2006. novemberében hazugságvizsgálaton esett át az izraeli Tel Avivban, s a poligráfos teszt eredménye egyértelműen igazolja, hogy nem hazudott – adta hírül a Cas.sk portál kedden. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/805817" target="_blank"><strong>• Nyilvánosságra hozta a WikiLeaks: Malina Hedviget megverték</strong></a>

MNO
2011. 09. 27. 12:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koby Rabin szakértő többek között négy kérdést tett fel a 2006. augusztusában történt támadásra vonatkozólag. A szlovákiai Cas.sk birtokába került az 5 évvel ezelőtt lezajlott hazugságvizsgálat eredménye.

Az alábbi négy kérdés érintette a Nyitrán történteket: „Kitalálta a 2006. augusztus 25-én történt támadást? Ön, vagy valaki az Ön kérésére írta a blúzára a »Magyarok a Duna mögé« és »Paraziták nélküli Szlovákiát« feliratokat? Ön vagy valamelyik ismerőse postázta az említett dokumentumokat otthonába? A két fiatal, aki megtámadta a parkban, azt mondta Önnek, hogy »Szlovákiában szlovákul«?
Malina Hedvig az első három kérdésre nemmel, az utolsóra igennel felelt. Koby Rabin szakvéleményében leszögezi, a poligráfos vizsgálat szerint Malina Hedvig igazat mondott, a legapróbb hazugságra utaló jel sem merült fel a teszt során.

Dobroslav Trnka korábbi főügyész három évvel ezelőtt többször is felszólította az egykori nyitrai diáklányt – aki jelenleg már kétgyermekes családanya –, hogy vesse alá magát hazugságvizsgálatnak. Malina Hedvig ügyvédje, Roman Kvasnica a felvetésre azt válaszolta, erre védence csakis külföldön lenne hajlandó, Szlovákiában viszont nem, mert a rendőrség eddigi eljárása alapján arra lehet következtetni, hogy itt nem biztosítanának számára elfogulatlan vizsgálatot.

A lap megszólította a főügyészséget a korábbi izraeli poligráfos vizsgálat eredménye kapcsán, azonban Jana Tökölyová szóvivő ugyanazt válaszolta, mint az elmúlt hónapokban mindig: az üggyel kapcsolatban nem nyilatkoznak, mivel még zajlik az eljárás.

Malina Hedviget 2006. augusztus 25-én verték meg Nyitrán, állítása szerint azért, mert magyarul beszélt az utcán. Robert Fico volt szlovák miniszterelnök szerint a Malina Hedvig-ügy kísérlet volt kormánya lejáratására és hangulatkeltésre. Robert Kalinák volt belügyminiszter azt állította: az eset nem történt meg, illetve másképpen történt, mint ahogy azt a lány állította. Azóta Malina Hedvig ellen folyik eljárás hamis tanúzás miatt.

(bumm.sk)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.