Héraklész Erdogannal utazott haza

Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök magángépén utazott vissza az Egyesült Államokból Törökországba vasárnap a „Fáradt Héraklész”, egy 1800 éves márványbüszt.

MNO
2011. 09. 25. 16:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szobrot a török kormányfő az ENSZ-közgyűlés idei ülésszakának alkalmából tett amerikai látogatása során kapta vissza a bostoni szépművészeti múzeumtól. Héraklész szobra így már teljes lehet, az Amerikából érkező felső és a Törökországban maradt alsó fele ismét összeállhat az antalyai régészeti múzeumban, az ókori Perga közelében, ahol a plasztikát fellelték. A görög félisten nagyjából életnagyságú szobra nevét onnan nyerte, hogy álló helyzetben, botjára támaszkodva ábrázolja Héraklészt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.