Hétfőn Budapesten lép fel George Michael

Több mint négy év után hétfőn ismét a magyar fővárosban lép fel George Michael: a brit énekes, a Wham! nevű popformáció egykori frontembere Symphonica elnevezésű nagyzenekari turnéjának keretében a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.

MNO
2011. 09. 17. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 48 éves George Michael legutóbbi európai turnéja, a 25Live 2008 augusztusában zárult. Az énekes 2007 májusában már fellépett Magyarországon, akkor a Puskás Ferenc Stadionban. A mostani koncertet a Live Nation szervezte.

Nagy-Britannia egyik legsikeresebb énekes-dalszerzőjének aktuális koncertprogramja felöleli mintegy három évtizedes karrierjét, emellett más előadóktól származó kedvenc felvételeit is. A dalokat átdolgozták és nagyzenekarra hangszerelték, amely az énekes zenei kíséretét adja.

A turné augusztusban kezdődött a prágai állami operaházban, Budapestre Wroclawból érkezik, ahol szombaton este lép fel, a magyar fővárosból Zágrábba utazik tovább, ott kedden ad koncertet.

Tavaly a Sony kiadta George Michael első szólólemeze, az eredetileg 1987-ben megjelent Faith újrakevert változatát. A Faitht a poptörténet egyik legmeghatározóbb albumaként tartják nyilván: a görög származású, de már Angliában született George Michael azután készítette el, hogy Andrew Ridgeley-vel, a rendkívül sikeres Wham! popduó másik tagjával elváltak útjaik. 1987-ben, a Faith megjelenésével vált bizonyossá George Michael kiemelkedő tehetsége, ami rövid idő alatt a szupersztárok közé emelte. A Faithből világszerte több mint 20 millió fogyott, a lemezről hat dal is a toplisták első helyezettje lett, köztük a Father Figure, a One More Try, a Faith, a Kissing A Fool és az I Want Your Sex. George Michael két Grammy-díjat kapott a Faithért.

Az énekes a Faith óta még négy sikeres stúdióalbumot készített (1990: Listen Without Prejudice Vol. 1, 1996: Older, 1999: Songs from the Last Century, 2004: Patience), megjelentek válogatások, koncertek is tőle. Napjainkra George Michael több mint 100 milliós lemezeladással büszkélkedhet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.