Hétvégén rendezik a nagy sportágválasztót

Több mint 90 sportágat próbálhatnak ki a mozogni vágyó gyerekek és felnőttek a hétvégi IX. Budapesti Nagy Sportágválasztón – jelentették be a szervezők a szerdai sajtótájékoztatón.

MNO
2011. 09. 14. 13:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvényt pénteken és szombaton 9-től 17 óráig tartják meg Kőbányán, a Maglódi úti Merkapt Maraton Sportközpontban. A részvétel mindenki számára ingyenes. „Fantasztikus öröm, hogy a 2007 óta megrendezett sportágválasztókon már több mint 100 ezer embernek tudtunk iránymutatást adni” – hangsúlyozta Ipacs Endre, a rendezvény alapító-főszervezője, aki hozzátette, hogy az eseményre korhatár nélkül bárki kilátogathat.

„Bűn, hogy a sportegyesületek egy bizonyos kor felett már nem szívesen látják a sportolni jelentkező gyerekeket, ha látják, hogy nem tudnak bajnokot nevelni belőlük. Rajtuk és a sportolni vágyó felnőtteken is szeretnénk segíteni, mert meggyőződésem, hogy a sportágválasztó nemcsak az élsportra, hanem a tömegsportra is pozitívan hat” – tette hozzá Ipacs.

A nagy sportágválasztó – A sport napjai nevet viselő rendezvényre kiérkezők a helyszínen egyrészt kipróbálhatják a több mint 90 sportágat, illetve mozgásformát, másfelől szakemberektől kaphatnak értékes szakmai tanácsokat. Ezenkívül olyan olimpiai bajnokokkal találkozhatnak személyesen, mint a kajakos Kammerer Zoltán, a kenus Pulai Imre, a sportlövő Igaly Diána vagy a vízilabdakapus Gergely István.

Rajtuk kívül tiszteletét teszi még az eseményen többek között az amatőr és profi világbajnok ökölvívó, Erdei Zsolt, az ötkarikás ezüstérmes úszó, Cseh László, a birkózó Bárdosi Sándor, a kézilabdázó Bojana Radulovics, valamint a párosban Roland Garros-győztes teniszező, Temesvári Andrea is.

A IX. Budapesti Nagy Sportágválasztón olyan sportágak jelennek meg, mint a gyorstollaslabda, a lacrosse, a mediball vagy a tamburello. Újdonságként most először lehet belekóstolni a modellezésbe, a szumóba vagy az akrobatikus pomponozásba.

A pénteki napon elsősorban a pedagóguskísérettel érkező óvodai, iskolai és egyéb csoportokat, szombaton pedig inkább a családokat várják a szervezők, akik a két nap alatt legalább 15 ezer résztvevőre számítanak.

A nagy sportágválasztó az idei évtől átlépte a főváros határait, hiszen a hétvégén a budapesti eseménnyel párhuzamosan számos vidéki városban – Orosházán, Veszprémben, Ajkán, Pápán, Tapolcán, Várpalotán, Pécsett és Makón – is megrendezik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.