Hitlert piacra dobták

Adolf Hitlert imitáló, de inkább ázsiai arcú rajzolt egyenruhás figurát árulnak kulcstartónak és hűtőmágnesnek a 7-Eleven nemzetközi áruházlánc boltjaiban, Tajvan fővárosában – derül ki hétfői médiajelentésekből.

MNO
2011. 09. 26. 17:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tajpeji üzletekben felfedezett alak Hitler-bajusza, barna zubbonya és a náci jelkép színeiben készült kiegészítő elem egyértelműen a náci vezérre emlékeztet. „Felháborítónak tartjuk, hogy ismét egy Hitlerre hasonlító alakot használnak piaci célokra” – állapította meg az AFP francia hírügynökségnek Simon Halperin, az izraeli külképviseletként működő gazdasági és kulturális iroda munkatársa. Mint mondta: tragikusnak tartja, hogy a marketingben dolgozók képtelenek felismerni jelentőségét a történelem e sötét korszakának, amit a náci diktátor jelképez.

Halperin szerint az eset inkább a tudatlanság számlájára írandó, s nem fejezi ki a náci rémtettekkel történő azonosulást. A 7-Eleven üzemeltetőjének, a tajvani President Chain Store képviselőjének állítása szerint a kulcstartók és hűtőmágnesek tervezői nem a német diktátort mintázták meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.