Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Hivatalosan is véget ér a nyár

Bármennyire is szomorú ezt leírni, de véget ért a nyár, habár az időjárás ezt a tényt még csak részben képes elfogadni, hiszen napközben augusztust megszégyenítő magasságokig emelkedik a hőmérő higanyszála. Éjszaka azonban már érezhető, hogy a hétvégével beköszönt az október. S ez azt jelenti, hogy a „kinti” szórakozóhelyek elzárják a sörcsapokat. A Kobuci Kert szombaton nemcsak az idényt, hanem a Zuboly zenekart is elbúcsúztatja. Az MNO az óbudai szórakozóhely vezetőit, Kaszap testvéreket faggatta az elmúlásról és a megújulásról.

Lóska Márton
2011. 09. 30. 20:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kobuci Kert vitathatatlanul beleszőtte magát a „pösti éjszaka” szövetébe, hiszen a hazai világzenei együttesek színe-java megfordult már színpadjukon, emellett az óbudai szórakozóhely a tízezreket megmozgató Magyar dal napjából is kivette a részét. A „cégvezetők” külön büszkék rá, hogy hazánk egyetlen rendszeres kültéri táncházának adnak otthon, mely szereplést biztosít a népzene határon inneni és túli képviselőinek. A fiatal, feltörekvő zenekaroknak is helyet tudnak biztosítani, a nyáron a hét csaknem minden napján élőzenével várták a nagyérdeműt. A palettán helyet kaptak külföldi fellépők is, akik közül a brit Ian Siegalt, az osztrák Ripoff Raskolnikovot és a belga Tcha Limbergert emelték ki.

Klubhangulat

A Kaszap testvérek egyedi értéknek tekintik a klubhangulatot, melynek fenntartása náluk még a gazdasági szempontokat is felülírja. „Olyan közkedvelt együttesek koncertjére, mint a Quimby vagy a The Carbonfools jóval több jegyet is el tudnánk adni, ez viszont azt jelentené, hogy feladnánk a Kobucira jellemző meghitt légkört” – mondta el az MNO-nak Kaszap Gábor gazdasági vezető. „A programtervünket is nagyban befolyásolja ez a törekvésünk, mivel olyan zenekarokat hívunk, amelyek vevők a »kisebb«, legfeljebb ezerfős bulik levezénylésére. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nincsen »ereszd el a hajam«, sőt!” – tette hozzá Kaszap Attila programszervező.

A vezetők külön megdicsérték a szórakozóhely „igényes” közönségét, amely elmondásuk szerint keményen, de kulturáltan mulat. „Csak egyszer kellett üvegeket összeszednünk a Szentlélek térről a közel 150 napos szezonban” – mondták el, hozzátéve, hogy a helyi lakosok sem panaszkodnak rájuk, ugyanis kínosan ügyelnek arra, hogy betartsák a szabályokat. Az önkormányzattal is jó viszonyt ápolnak, az Óbuda napja rendezvénysorozatból is kiveszik a részüket már három éve, „ami mindkét fél számára előnyös”. Külön köszönetet mondtak a helyhatóságnak a sok segítségért, amivel hozzájárultak a Kobuci meghonosodásában.

A szezon és a Zuboly is búcsúzik

Szombaton Busa Pista és zenekara, a Zuboly zárja a szezont s egyben az együttes pályafutását is. A formáció búcsúkoncertjét adja a Kobuciban. Őket a Bivaly Zenekar követi az erdélyi Kodoba Florin és Bobár Zoltán közreműködésével. A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy 2012. április 27-én nyitja ki kapuit ismét a téli szünetben „ráncfelvarráson” áteső Kobuci Kert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.