Hulladék olaj, kimustrált kisbusz, nagy utazás

Kétszeres értelemben is „szeméttel” kerüli meg a Földet – hulladék olajjal üzemelő kimustrált kisbusszal – egy brit férfi, bebizonyítva, hogy megtehető a nagy utazás.

MNO
2011. 09. 13. 7:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andy Pag 22 éves buszt bányászott elő egy roncstelepről és alakított át használtétolaj-üzeművé. Így nemcsak járműve volt lényegében hulladék, hanem annak üzemanyaga is, amelynek tartályát 1200 literesre méretezte.

A férfi 2009 szeptemberében startolt, és rá egy évre Indonéziában úti, sőt élettársra akadt. Csatlakozott hozzá egy amerikai újságíró, Christina Ammon, aki eredetileg csupán a vállalkozásról akart beszámolni. A pár között azonban szerelem bimbózott ki és azóta is együtt vannak.

Útjuknak még nincs vége: Afrika, majd Európa következik, jövőre pedig Nagy-Britannia iskoláit akarják végigjárni, hogy környezetvédő előadásokat tartsanak – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.