Humanitárius katasztrófa fenyeget Afrika szarván

Körülbelül 13,3 millió ember – az előzetes becsléseknél csaknem egymillióval több – szorul humanitárius segítségre Afrika szarván a szárazság és az éhínség miatt – jelentette be pénteken az ENSZ humanitárius ügyekért felelős szervezete (OCHA).

MNO
2011. 09. 09. 14:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kenyában, Etiópiában, Szomáliában és Dzsibutiban segítségre szorulók számának emelkedése főként a szárazságnak és a szomáliai harcoknak tudható be – közölte az ENSZ. Csak az elmúlt egy héten húszezer szomáliai érkezett Etiópiába, akik nemcsak a fegyveres konfliktus, hanem az egyre újabb és újabb területeket érintő éhínség elől is menekülnek.

A régióban összesen több mint 840 ezerre nőtt azok száma, akik külföldre mentek a vészhelyzet miatt – írja az ENSZ. Az ENSZ szerint összesen 2,5 milliárd dollárnyi segélyre lenne szükség a humanitárius válság leküzdéséhez, de ennek egyelőre csak a 63 százalékát sikerült összegyűjteni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.