Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Ide menekülhetnek a részeges medvék

A kárpátaljai Szinevéri Nemzeti Parkban elkezdődött annak az állatmenhelynek az építése, ahová egész Ukrajnából összegyűjtik az éttermek és kocsmák mellett tartott, sok esetben alkoholfüggővé tett medvéket.

MNO
2011. 09. 28. 12:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szinevéri medvemenhely építésére kiírt pályázatot megnyert építőipari magánvállalkozás mintegy kétmillió hrivnyát (50 millió forint) költ a rehabilitációs központ kialakítására – adta hírül szerdán az Ua-reporter.com ungvári hírportál.

Mikola Zlocsevszkij ukrán környezetvédelmi miniszter a múlt hónapban jelentette be, hogy Kárpátalján még idén létrehoznak egy olyan állatrehabilitációs központot, ahová az egész országból begyűjtik a kocsmákban és más vendéglátóhelyeken a látogatók szórakoztatására tartott medvéket. A tárcavezető azt mondta, tudomása szerint Ukrajnában mintegy 80 medvét tartanak méltatlan körülmények között.

Sajtóértesülések szerint a Szinevéri Nemzeti Park területén 12 hektárnyi területet jelöltek ki a rehabilitációra szoruló állatoknak. A menhelyen, amelyet kerítéssel vesznek körül, házakat építenek a medvék számára. A tervek szerint a létesítmény egyben idegenforgalmi látványosság lesz.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.