Időjárás: lesz itt minden

<p>Változó lesz az időjárás hétfőn. Eső, szél és napsütés is várható.</p>

MNO
2011. 09. 19. 1:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdetben az ország nagy részén túlnyomóan derült, száraz idő várható, de főként a Dunától keletre helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződés lehet, és néhol zápor, zivatar is előfordulhat, továbbá az esti órákban a nyugati határvidékre is besodródhat egy-egy zivatar.

Éjszaka a Nyugat-Dunántúlon, hétfőn a délután második felétől nyugat felől egyre többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, és mind több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. A Tiszántúlon ugyanakkor végig napos idő ígérkezik. Az ország nagy részén délkeleti, déli szél várható többfelé erős lökésekkel kísérve, a Nyugat-Dunántúlon viszont ma éjszaka a szél északira fordul, és hétfőn napközben gyakran viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében is lesznek viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10, 16 fok között alakul, a Dél-Alföldön lehet egy-két fokkal enyhébb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 26, 32 fok között várható, de az Alpokalján csak 15, 20 fok valószínű.

(MET)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.