Igaly maximum puska nélkül utazik Londonba

Nem lesz ott a londoni olimpián Igaly Diána, a női skeet athéni ötkarikás bajnoka, miután az utolsó kvótaszerző verseny, a belgrádi koronglövő-világbajnokság pénteki napján a 24. helyen végzett.

MNO
2011. 09. 09. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hosszú kihagyás után idén visszatért magyar lövő a 75 lövéses alapverseny első két sorozatában nagyon jól szerepelt, az első és a második szériában is csak egyet-egyet hibázott, így kedvező pozícióból várhatta a zárókört. A harmadik rotte aztán nem úgy sikerült, mint a korábbiak, négy korongot is elhibázott, a 69 találatos teljesítmény pedig ezúttal nem volt elég a kvalifikáció megszerzéséhez. A kvótához 72 korongra volt szükség a szerb fővárosban. A szám másik magyarja, Pongrátz Bianka 64 koronggal a 47. lett.

Az európai koronglövők számára a vb az utolsó lehetőség az olimpiai részvétel biztosítására, ám minden számban csupán egyetlen sportoló szerezhet kvótát. Magyarország eddigi egyetlen Londonba kijutott koronglövője a dupla trapos Bognár Richárd. Szombaton éppen a férfi dupla traposok versengenek egymással, melyben még Gerebics Roland szerezhet kvótát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.