Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Igent mondott a finn parlament

Elfogadta a finn parlament szerdán az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) keretében megvalósuló finn kezességvállalás növelését. A tervet 103 képviselő támogatta, 66-an ellene szavaztak, 30-an nem vettek részt a szavazásban.

MNO
2011. 09. 28. 15:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaly létrehozott EFSF szükség esetén összesen 440 milliárd eurót mozgósíthat majd a nehéz helyzetbe került országok támogatására. Az euróövezeti országok állam- és kormányfői júliusban arról döntöttek, hogy az alap működését a korábban elhatározottakhoz képest még rugalmasabbá teszik. Ehhez valamennyi euróövezeti tagország parlamentjének a jóváhagyása szükséges. A német parlament csütörtökön dönt az EFSF jogköreinek kibővítéséről.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.