Ilyen még nem volt: balra tolódott a szenátus

Történelmi győzelmet aratott a francia baloldal vasárnap, alig hét hónappal az elnökválasztás előtt a szenátusi választásokon, amelyeken a parlamenti felsőház tagjainak felét választották újra; az V. köztársaság történetében először kerültek többségbe a szocialisták a szenátusban.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/812011" target="_blank"><strong>• Először lehet a szociké a szenátus</strong></a>

MNO
2011. 09. 25. 19:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A baloldalnak sikerült váltania” a szenátusban – jelentette be Jean-Pierre Bel, a szocialisták felsőházi csoportjának vezetője, aki feltehetően Gérard Larcher utódja lesz a szenátus elnöki székében. A konzervatív politikus elismerte a kormánypárt vereségét. Az első eredmények szerint a baloldalnak sikerült megszerezni azt a 23 helyet, amelyre az abszolút többséghez volt szüksége a felsőházban – közölték szocialista politikusok.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.