Íme a negyedik legnagyobb almatermesztő

Ukrajna 2011-ben a világ negyedik legnagyobb almatermesztőjévé válik, és ötödik-hatodik helyet foglalja el hamarosan a paradicsompüré előállításában – közölte Mikola Priszjazsnyuk ukrán agrárpolitikai miniszter.

MNO
2011. 09. 23. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcavezető csütörtökön egy kijevi gazdasági konferencián beszélve kifejtette: örömmel konstatálja, hogy Ukrajna ebben az évben a világ negyedik legnagyobb almatermesztő országa lesz. Meggyőződését fejezte ki, hogy a paradicsompüré előállítását tekintve országa rövid időn belül az ötödik vagy hatodik helyet mondhatja majd magáénak világviszonylatban – adták hírül pénteken ukrán hírportálok.

Priszjazsnyuk fontosnak nevezte ezeket a fejleményeket, hozzátéve, hogy Ukrajna szempontjából mindazonáltal az ország élelmiszer-biztonságának a fenntartása az elsőrendű feladat. Hangsúlyozta, hogy az országnak csökkentenie kell importfüggőségét az agrárszektorban. „Ma még nem termelünk elegendő mennyiségű sertéshúst, marhahús-behozatalra szorulunk, s alacsony szinten van a tejtermelésünk is” – mutatott rá, kiemelve, hogy jövőre az állami támogatásokat ezekre a területekre összpontosítják.

Az agrárpolitikai miniszter emlékeztetett arra, hogy Viktor Janukovics elnök gazdasági reformprogramjában prioritást élvez az agrárium.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.