Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Indulhat a szállítás Németországba

Az Északi Áramlat gázvezetéken november 8-án indul meg a gáz Németországba – jelentette ki kedden újságírók előtt Vlagyimir Markin, a vezeték csöveit gyártó Egyesült Metallurgiai Társaság (United Metallurgical Company, OMK) elnöke.

MNO
2011. 09. 27. 19:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Északi Áramlat az orosz gázlelőhelyeket köti össze az EU tagállamaival a Balti-tengeren át. Az első csővezeték 1224 kilométer hosszú, és kapacitása évi 27,5 milliárd köbméter, később, a második csővezeték üzembe helyezése után pedig évi 55 milliárd köbméter lesz. Az Északi Áramlat gázvezeték csövei egyébként 1220 milliméter átmérőjűek, és falvastagságuk 34,6 milliméter: az OMK – az egyik legnagyobb oroszországi csőgyártó – ezekből több mint 200 ezer tonnányit szállított a vezeték építőinek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.