Ingyen vonatozhatnak, ha leteszik a kocsit

Díjmentesen utazhatnak a MÁV vonatain csütörtökön azok az autósok, akik az autómentes napon úgy döntenek, hogy nem használják gépkocsijukat – közölte a MÁV-Start Zrt. az MTI-vel.

MNO
2011. 09. 21. 9:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdai közleményükben az áll, hogy a MÁV is csatlakozik a „Forgalmival a vasúton!” elnevezésű akcióhoz, így a szeptember 22-i európai autómentes napon a forgalmi engedélyüket felmutató utasok ingyenesen utazhatnak a belföldi vasúti vonalakon. A kedvezményt igénybe veheti a vonaton a forgalmi engedély felmutatásával a gépjármű tulajdonosa vagy üzemben tartója. Figyelmeztetnek azonban, hogy a nem magántulajdonban lévő személygépkocsik forgalmi engedélye nem használható fel a díjmentes utazásra.

A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. osztályon használható, illetve 1. osztályon a kocsiosztály-különbözet díját kell megfizetni. Feláras (intercity) vonaton az utasoknak a megfelelő felárat (a pót- és helyjegy árát) meg kell fizetniük. Forgalmi engedély hiányában vagy nem a saját névre szóló forgalmi engedéllyel utazók számára a jegyvizsgáló teljes árú menetjegyet állít ki, és a MÁV-Start Zrt. üzletszabályzatában előírt pótdíjat is felszámítja – figyelmeztet a vasúttársaság. Korábban a GYSEV is bejelentette csatlakozását az európai autómentes naphoz, hasonló feltételekkel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.