Ingyenes internet több intercityjáraton + Képek

A MÁV-Start ingyenes internet-szolgáltatást biztosít tíz harmadik generációs intercitykocsiján szeptember 2-tól – közölte a személyszállító vasúttársaság és a Magyar Telekom Nyrt. kedden.

MNO
2011. 09. 13. 12:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járművek Budapest Keleti pályaudvar, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen és Budapest Nyugati pályaudvar viszonylatában, a Délibáb InterCity, a Borsod InterCity, a Kócsag InterCity és a Sajó InterCity járatain közlekednek. Az utazók számára az internetelérés díjmentes, mindössze vezeték nélküli hálózat elérésére alkalmas eszközre – például laptopra, PDA-ra, mobiltelefonra – van szükség.



A két cég közleménye szerint az érintett járművekben az ülőhelyek mellett 230 voltos csatlakozó található, amelynek segítségével menet közben is tölthetők az eszközök. A vezeték nélküli internet-hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 megabit másodpercenként, ezen osztoznak az aktuálisan csatlakozó felhasználók, a lehetőség elsősorban levelezést, portálok olvasását biztosítja.



A közlemény idézi Monszpart Zsoltot, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatóját, aki hangsúlyozta: „A MÁV-Start Zrt. tervei között szerepel a jövőben még több intercity-szerelvényére kiterjeszteni az ingyenes internetelérés lehetőségét további járműfelújításokkal és újabb motorvonatok beszerzésével. Így a későbbiekben az ország más területein közlekedők számára is elérhető lesz a szolgáltatás.”



Király István, a Magyar Telekom marketing vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint kiemelte: „Igyekszünk még több értéket, nagyobb sávszélességet és nagyobb felhasználható adatmennyiséget kínálni azoknak, akik sokat és sokszor használják a mobilinternetet. Örülünk, hogy a diákok, üzletemberek számára hasznosan telik majd az utazással töltött idő.”



Fotók: MÁV-START Zrt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.