időjárás 13°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Ingyenes internet több intercityjáraton + Képek

MNO
2011.09.13. 12:45

A MÁV-Start ingyenes internet-szolgáltatást biztosít tíz harmadik generációs intercitykocsiján szeptember 2-tól – közölte a személyszállító vasúttársaság és a Magyar Telekom Nyrt. kedden.

A járművek Budapest Keleti pályaudvar, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen és Budapest Nyugati pályaudvar viszonylatában, a Délibáb InterCity, a Borsod InterCity, a Kócsag InterCity és a Sajó InterCity járatain közlekednek. Az utazók számára az internetelérés díjmentes, mindössze vezeték nélküli hálózat elérésére alkalmas eszközre – például laptopra, PDA-ra, mobiltelefonra – van szükség.A két cég közleménye szerint az érintett járművekben az ülőhelyek mellett 230 voltos csatlakozó található, amelynek segítségével menet közben is tölthetők az eszközök. A vezeték nélküli internet-hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 megabit másodpercenként, ezen osztoznak az aktuálisan csatlakozó felhasználók, a lehetőség elsősorban levelezést, portálok olvasását biztosítja.A közlemény idézi Monszpart Zsoltot, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatóját, aki hangsúlyozta: „A MÁV-Start Zrt. tervei között szerepel a jövőben még több intercity-szerelvényére kiterjeszteni az ingyenes internetelérés lehetőségét további járműfelújításokkal és újabb motorvonatok beszerzésével. Így a későbbiekben az ország más területein közlekedők számára is elérhető lesz a szolgáltatás.”Király István, a Magyar Telekom marketing vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint kiemelte: „Igyekszünk még több értéket, nagyobb sávszélességet és nagyobb felhasználható adatmennyiséget kínálni azoknak, akik sokat és sokszor használják a mobilinternetet. Örülünk, hogy a diákok, üzletemberek számára hasznosan telik majd az utazással töltött idő.”Fotók: MÁV-START Zrt.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.