Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Ingyenes rákszűrések Százhalombattán

Ingyenes rákszűrő vizsgálatokon vehetnek részt a százhalombattai 50-60 évesek, miután a helyi képviselő-testület csütörtöki ülésén megszavazta az egészségvédő program több mint harmincmilliós költségét – közölte a város polgármesteri hivatalának szóvivője.

MNO
2011. 09. 30. 8:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyilas Hajnalka elmondta, hogy a Fókuszban a rák elnevezésű akció célja az 50-60 év közötti nőket leginkább veszélyeztető emlőrák, a férfiak esetében a prosztatarák, valamint mindkét nemnél a vastag- és végbélrák időben történő felfedezése. A szűréssel kapcsolatos tájékoztatókat októberben kapják kézhez az érintettek, akiknek többségét a Százhalom Egészségügyi Központban vizsgálják meg – tette hozzá a szóvivő.

Mivel a mammográfiai szűrésekre Budaörsön kerül sor, a százhalombattai önkormányzat szervezetten, kisbuszokkal szállítja majd a közeli településre az embereket. Ha valakinél felfedeznék a betegséget, úgynevezett koordinátor közreműködésével sürgősségi ellátást biztosítanak számára – mondta Nyilas Hajnalka.

Az érintett korcsoportból körülbelül 450-en vehetik igénybe az ingyenes vizsgálatokat, melyekre az önkormányzat „első lépcsőben” bő 30 millió forintot különített el – mondta a szóvivő. Százhalombattán pár év óta komplex oltási program is zajlik – ennek keretében a leginkább veszélyeztetettek térítésmentesen kaphatják meg a rotavírus elleni, valamint a bárányhimlőtől és a HPV-fertőzéstől védő vakcinákat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.