Injekció a csőd ellen

Tőkeinjekciót kap a szlovén nemzeti légitársaság, hogy megmeneküljön a csődtől.

MNO
2011. 09. 22. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Adria Airways szeptember végéig 70 millió euró pótlólagos pénzhez jut: ebből nagyjából 50 millió eurót ad az állam, 500 ezer eurót a főrészvényes PDP cég, a többit a bankok állják, amennyiben a légitársaság tartozásainak fejében tulajdonrészhez jutnak a cégben. A tőkeinjekció után az állam részesedése 70 százalékra emelkedik, a bankoké 28 százalékot fog kitenni a társaságban.

A pénzjuttatás feltétele az, hogy csökkentik az Adria Airways dolgozóinak fizetését, létszámcsökkentést hajtanak végre, és 2013-ra kihúzzák a veszteségből a céget. Az Adria Airways tavaly 63 millió, tavalyelőtt 14 millió euró veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.