Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

„Intelligens iskolák” létrehozása a cél

Csaknem háromszáz számítógéppel és az azokhoz kapcsolódó hálózatokkal gazdagodik tizenegy soproni iskola – közölte a megyei jogú város önkormányzata az MTI-vel.

MNO
2011. 09. 28. 5:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mintegy 165 millió forintos, október végén záruló projektet teljes egészében az Új Széchenyi-terv pályázatán elnyert forrásból valósítják meg. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a cél az, hogy az informatikai infrastruktúra fejlesztésére koncentráló „intelligens iskolákat” hozzanak létre, amelyekben nem csupán a szaktárgyak oktatásához, hanem valamennyi kulcskompetencia fejlesztéséhez adott a számítógépes háttér.

A fejlesztésben a soproni Deák Téri Általános Iskola, a Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola, a Gárdonyi Géza Általános Iskola, a Handler Nándor Szakképző Iskola, a Kozmutza Flóra Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola és Speciális Szakiskola, a Lackner Kristóf Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola, a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Széchenyi István Gimnázium, valamint a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium vesz részt.

A város önkormányzata kitért arra: a pályázat eredményeként összesen 295 iskolai személyi számítógépet, 94 tantermi kiegészítőcsomagot, egy szervert, egy szavazórendszert, 11 drótnélküli hálózati kapcsolatot biztosító hálózatot (wifi) és más úgynevezett perifériákat szereltek fel a 11 oktatási intézményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.