Interaktív tankönyvek Miskolcon

Digitális tananyagot dolgozott ki a Miskolci Egyetem két műszaki kara, az interaktív tankönyvek elkészültek, hamarosan ingyenesen elérhetőek lesznek az interneten; a pályázat záró konferenciáját szeptember 20-án tartották a felsőoktatási intézményben.

MNO
2011. 09. 20. 19:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyetem tájékoztatása szerint a csaknem 100 millió forintos, zömmel uniós forrásból megvalósult pályázat keretében online elérhető tananyagokat dolgozott ki, adaptált, és szakadatbázisokat hozott létre a műszaki anyagtudományi kar és a gépészmérnöki és informatikai kar.

A fejlesztést nyolc témakörre koncentrálták, ezek a régió fejlődése szempontjából kiemelt fontosságú műszaki területeket fedik le: anyagtudomány és nanotechnológia; energiafelhasználás; korszerű vegyipari technológiák és kémiai alapjaik; öntészet és metallurgia; gépipari technológiák; logisztikai hálózatok; termék- és gyártóeszköz-fejlesztés, termékbiztonság; vegyipar és energetika.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.