Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Ismét hetente jöhet a szemetes

Egész Nagy-Britanniában vissza akarják állítani a szeméttárolók heti ürítésének a rendszerét, ennek megvalósításához 250 millió font (85 milliárd forint) állami támogatást is kapnak a helyi önkormányzatok.

MNO
2011. 09. 30. 19:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi években a brit önkormányzatoknak több mint a fele tért át a kéthetente való szemétszállításra, ezért jelentősen megnőtt a patkányok és egyéb veszélyforrások száma a városokban. „Úgy gondolom, hogy minden brit háztartást megillet az az alapvető jog, hogy hetente elszállítsák a szemetüket” – mondta Eric Pickles, a brit önkormányzati miniszter.

„A kormány anyagi támogatása nagy segítség lesz az önkormányzatoknak a heti szemétszállítás kivitelezésében, és egyben a családok számára is megkönnyíti a környezettudatosabb életmódra való átállást, valamint a helyi környezet fejlesztését” – idézte a minisztert a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.

A javaslatot kezdetben elutasította a környezetvédelmi minisztérium az újrahasznosításra irányuló törekvések akadályozására hivatkozva. Egy kabinetmegbeszélést követően azonban Pickles elnyerte David Cameron brit kormányfő támogatását, így az ötlet zöld utat kapott.

Az önkormányzatok és helyi közösségek minisztériuma által nyújtott 250 millió font támogatásból a tervek szerint kizárólag azok az önkormányzatok részesülhetnek, amelyek legalább a következő öt évre garantálni tudják a heti elszállítás betartását, illetve bevezetnek bizonyos újrahasznosítási intézkedéseket is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.