Ismét nyolcgólos meccset játszott a Paks

<p>Hazai pályán a Pécs ellen 4–4-es döntetlent ért el az előző szezon ezüstérmese, a Paks. A Debrecen is csak ikszelt Kaposvárott, Siófokon és Pápán nem esett gól, az Újpest pedig 4–1-re győzött a Haladást fogadva a magyar labdarúgó OTP Liga 10. fordulójának szombati játéknapján. Vasárnap Kecskemét–Ferencváros és Diósgyőr–Győr mérkőzéseket rendeznek.</p>

Pintér Patrick
2011. 09. 24. 19:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

KAPOSVÁR–DEBRECEN 1–1 (0–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 2500 néző. Vezette: Szabó Zs.
Kaposvár: Hajduch – Okuka, Bank, Graszl K. (Mudresa, 74.), Jánvári – Balázs B., Hegedűs D. (Haruna, 58.), Kulcsár K., Pedro – Alexeev (Dzsavad, 67.), Pavlovics. Vezetőedző: Sisa Tibor.
DVSC: Novakovic – Nagy Z., Simac, Mijadinoszki, Korhut – Bódi (Kulcsár T., 72.), Varga J., Buadla, Illés Gy. (Yannick, 75.) – Nikolic, Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Gólszerző: Haruna (80.) ill. Coulibaly (92. – 11-esből).

A hajrában pörögtek fel az események a kaposvári stadionban: a 80. percben Haruna fejesével a hazai csapat jutott előnyhöz, ám a Debrecen Coulibaly 92. percben lőtt tizenegyes-góljával egyenlíteni tudott, így a vendégek továbbra is veretlenek az idei bajnokságban.

ÚJPEST–HALADÁS 4–1 (2–0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 3000 néző. Vezette: Veizer.
Újpest: Balajcza – Szokol, Mihajlovics, Dvorschák, Üveges (Tajthy, 37.) – Simon K., Markovics, Egerszegi, Balogh B. – Barczi, Rajczi (Magos, 81.). Vezetőedző: Zoran Spisljak.
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Sluká (Horváth A., 53.), Kovács I., Iszlai, Halmosi – Kenesei K., Oross (Simon A., 67.). Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerző: Rajczi (33., 38.), Balogh B. (51., 92.), ill. Schimmer (55.).

Folytatódott az Újpest hazai jó szereplése, a Pécs után a Haladás is 4–1-re kapott ki a Szusza Ferenc Stadionban. A gólok sorát Rajczi Péter nyitotta meg, aki a 33. percben értékesítette a Markoviccsal szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt. Sőt öt perc múlva növelni is tudta az újpestiek előnyét egy fejesgóllal. A második félidőt is jól kezdte a hazai együttes, Balogh bombagóljával, így 3–0 lett az állás. Négy minutummal később szépített a Haladás Schimmer révén. Az i-re a pontot Balogh tette fel, aki a ráadásban közelről vette be Rózsa kapuját.

PAKS–PÉCS 4–4 (2–1)
Paks, 1500 néző. Vezette: Böcskei.
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Csehi T. – Bartha (Kiss T., 63.), Sifter, Sipeki (Szatmári, 78.), Vayer – Böde, Montvai (Hrepka, 69.). Vezetőedző: Kis Károly.
Pécs: Dibusz – Petrók, Lantos, Todorovics, Marovics – Demjén (Scsepanovics, 75.), Pintér A., Regedei, Nagy O. – Andorka (Horváth Zs., 63.), Bajzát (Simonfalvi, 89.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc.
Gólszerző: Sifter (21.), Böde (24., 54., 89.), ill. Bajzát (18.), Nagy O. (48., 65.), Petrók (79.).

A Kaposvár után a Péccsel is 4–4-es döntetlent játszott a Paks, most hazai pályán. A vezetést a vendégcsapat szerezte meg, ám a szünetben már a Paks állt nyerésre. A szünet után hamar egyenlített a Pécs Nagy Oliver hatalmas góljával. Ám a Paks másodszor is átvette a vezetést Böde találatával, ám Nagy Olivér és Petrók révén fordított a PMFC. A slusszpoént pedig Böde Dániel szolgáltatta, aki egy perccel a vége előtt lőtt Dibusz hálójába.

SIÓFOK–HONVÉD 0–0
Siófok, 1500 néző. Vezette: Andó-Szabó.
Siófok: Milinte – Kiss Zs., Nyári, Fehér Zs., Szabó J. – Sowumni (Csermelyi, 73.), Tusori, Kecskés, Melczer (Mogyorósi, 43.) – Haraszti, Bozsovics (Huszák, 59.). Vezetőedző: ifj. Mihalecz István.
Honvéd: Kemenes – Lovric, Debreceni, Botis, Hajdú – Abass (Németh N., 82.), Hidi, Horváth A. (Ivancsics, sz.), Tchami – Zelenka (Harmony, 73.), Danilo. Vezetőedző: Supka Attila.

Helyzetekig nem igazán jutottak a csapatok, jobbára távoli lövésekkel próbálkoztak. Hazai részről Sowunmi került nagy helyzetbe, de kétszeri próbálkozás ellenére sem tudott a hálóba találni, a vendégektől pedig Tchami előtt adódott nagy lehetőség, de hibázott.

PÁPA–VASAS 0–0
Pápa, Perutz-stadion, 2000 néző. Vezette: Németh Á.
Pápa: Szűcs L. – Horváth L., Totadze, Dlusztus, Rodenbücher – Farkas A. (Nagy S., sz.), Ganugrava – Lovrencsics (Quintero, 54.), Marics, Puri – Ferenczi. Vezetőedző: Véber György.
Vasas: Ilizi – Kovács G., Sütő, Gáspár, Casal – Kulcsár D., Bárányos (Ferkó, 81.), Farkas B., Mehmedagic – Simic, (Beliczky, sz.), Dajic. Vezetőedző: Marijan Vlak.

A Pápa végig kézben tartotta a mérkőzés irányítását, csak egyvalami hiányzott a játékából: a gól. Pedig Lovrencsics, majd Ferenczi fejese is csak pár centivel kerülte el a kaput, a végén pedig Marics lövését védte Ilizi. A Vasas kiharcolt egy pontot idegenben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.