Itt vannak az „okos buszmegállók”

Megkezdődött Győrben az „intelligens buszmegállók” építése – közölte a városháza szerdán. Információs tábla mutatja majd az utasoknak, hogy mikor érkezik a következő járat.

MNO
2011. 09. 14. 16:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményük szerint a hét végéig hét forgalmasabb ponton indulnak el a munkálatok, amelyeknek első ütemében az információs oszlopok és a jegykiadó automaták működéséhez szükséges kábelfektetéseket végzik el a kivitelező cég munkatársai. A projekt lezárulta után az információs táblán percnyi pontossággal fel tudják majd tüntetni, mikor érkezik a következő buszjárat, a vakok és gyengén látók pedig egy gombnyomással elérhetik a hangos szolgáltatást.

A buszokon láthatóvá és hallhatóvá teszik, melyik a következő megálló és ott mely járatokra lehet átszállni. Az informatikai rendszer kiépítésével az utazóközönség interneten és mobiltelefonon is azonnal tájékozódhat a járatokat érintő változásokról.

Jelezték: a szakemberek 115 helyi járatú autóbuszba szerelik be a technikai eszközöket, húsz kiemelt buszmegállóba helyeznek ki információs táblákat, és 24 éjjel-nappal működő jegy- és bérletkiadó automatát telepítenek.

A projekt teljes költségvetése 563 millió forint, amiből 56 milliót áll a győri önkormányzat és a Kisalföld Volán Zrt. alkotta konzorcium, a többit az Új Széchenyi-terv biztosította forrásból finanszírozzák. A munkálatok kivitelezője a Synergon Rendszerintegrátor Kft. és a Systrans Rendszerintegrátor Kft. – írja közleményében a városháza.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.