Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Ittas munkanélküliek rongálták meg Petőfi szobrát

Ittas munkanélküli fiatalok törték le az Ungvár központi terén álló Petőfi-szobor kardját hétfő hajnalban, ellenük garázdaság és vagyon elleni bűncselekmény címén indulhat eljárás – adta hírül a Zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportál.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/812188" target="_blank"><strong>• Újra megrongálták az ungvári Petőfi-szobrot</strong></a>

MNO
2011. 09. 28. 8:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cikk szerint a két elkövetőt – egy meg nem nevezett Ungvár környéki településen élő 24 éves munkanélküli nőt és egy 19 éves, ugyancsak állástalan fiatalembert – a rendőrök a szoborrongálást követően még a helyszínen elfogták. Az ügyben lefolytatott eddigi vizsgálat adatai szerint mindkét fiatal ittas állapotban volt a bűncselekmény elkövetésekor, a hatóság garázdaság és szándékos rongálás miatt indíthat ellenük büntetőeljárást – írta a hírportál.

Az ungvári rendőrség hétfői jelentése szerint a két fiatal budapesti idő szerint hajnali öt órakor előbb egymást fényképezte a költő szobránál, majd ezt követően letörték a szoboralak kardját, amit június végén állítottak helyre az ungvári magyar főkonzulátus közbenjárására az április 15-én elkövetett előző rongálás után.

Az Ungvár belvárosában álló Petőfi-szobrot rendőrök őrzik azóta, hogy 2009. március 15-én ismeretlenek fehér festékkel öntötték le. Nemrég felvetődött, hogy az ungvári polgármesteri hivatal és az ungvári magyar főkonzulátus közösen térfigyelő kamerákat szereltet fel az emlékmű körül a rongálások megelőzése érdekében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.