Izrael kiürítette a nagykövetségét

Izrael csaknem teljesen kiürítette jordániai nagykövetségét az Ammánban meghirdetett Izrael-ellenes tüntetésektől tartva, a nagykövet, Dániel Nevo is hazatért – közölte az izraeli média.

MNO
2011. 09. 15. 9:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli média szerint a zsidó állam attól tart, hogy ammáni nagykövetsége hasonló helyzetbe kerülhet, mint múlt pénteken a kairói. Aktivisták hatalmas tüntetésre készülnek csütörtökön a jordániai fővárosban található izraeli képviselet ellen. Az izraeli külügyminisztérium ugyanakkor csak annyit mondott, hogy a követség személyzete csütörtökönként, a muszlim hétvége előtt általában elhagyja Jordániát.

A múlt hét végén több száz tiltakozó rohamozta meg Izrael kairói nagykövetségét. A tüntetők és a rohamrendőrök közötti összecsapásokban három egyiptomi vesztette életét, és csaknem ezren megsebesültek. A 13 órás zűrzavart követően csaknem minden zsidó diplomatát kimenekítettek Egyiptomból.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.