Jagr visszatért Amerikába

Három év szünet után ismét egy, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő csapatban láthatták Jaromir Jagrt: a 39 éves cseh klasszis először edzett új klubjában, a Philadelphia Flyersben.

MNO
2011. 09. 18. 16:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem vagyok már 21 éves, nem akarok senkinek bizonyítani a szavaimmal – idézi Jagrt a liga honlapja. – Azt azonban megígérem, hogy a lehető legjobb formámat hozom majd.”

„Jaromir soha sem tartozott a gyors játékosok közé, de fantasztikus keze van. Úgy gondolom, 45 és 65 közötti pontszámot érhet majd el a szezonban” – nyilatkozta Paul Holmgren, a philadelphiaiak általános igazgatója.

Az olimpiai és világbajnok, Stanley Kupa-győztes játékos 2008-ig játszott az NHL-ben, majd az orosz Avantgard Omszk foglalkoztatta. Az előző idényben 49 mérkőzésen 50 pontot termelt.

A tengerentúlon 17 szezont húzott le, ötször lett pontkirály és kilenc All Star-gálán szerepelt. A Pittsburghgel 1991-ben és 1992-ben lett bajnok.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.