Jó a helyzet a lengyel gazdaságban

Lengyelországban a várt mértékben csökkent a munkanélküliség augusztusban, miközben a kiskereskedelmi forgalom éves szinten a várakozásokat jóval meghaladóan nőtt.

MNO
2011. 09. 23. 11:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A munkanélküliség 11,6 százalékra mérséklődött a júliusi 11,7 százalékról, ami 1,86 millió munkanélkülit jelent – közölte pénteken az ország statisztikai hivatala. Lengyelországban a munkanélküliség 2003-ban tetőzött 20,7 százalékon, idén januárban 13 százalék volt.

A kiskereskedelmi forgalom 11,3 százalékkal bővült éves szinten augusztusban, meghaladva a júliusi 8,2 százalékot. A szakértők szerényebb, 8,6 százalékos augusztusi forgalomnövekedésre számítottak éves szinten. A havi szintű növekedés 1,1 százalék volt a júliusi 0,7 százalék után.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.