Joggal lehetnek büszkék a Juventusnál

Az angol harmadosztályú Notts County elleni gálameccsel és látványos showműsorral avatták fel csütörtök este Torinóban a Juventus labdarúgócsapatának új, saját stadionját.

MNO
2011. 09. 09. 10:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az „Öreg hölgy” vezetői büszkén beszéltek a modern, minden igényt kielégítő, 41 ezer férőhelyes arénáról, amely Olaszországban egyedülállónak nevezhető, ugyanis a kluboknak nincs saját pályájuk, így az AC Milan, az Internazionale vagy az AS Roma is csak bérlő.

„Az olasz futball legnagyobb problémája a saját kezelésű stadionok hiánya” – mondta az ünnepségen Giancarlo Abete, a nemzeti szövetség elnöke, aki a Juventus vezetőihez hasonlóan bízik abban, hogy a példán felbuzdulva több más klubnál is belevágnak saját stadion építésébe. A Juve elöljárói azért az angol – ma már – kiscsapatot választották ellenfélül, mert 1903-ban éppen miatta változtatta meg mezszínét rózsaszínről fekete-fehér csíkosra a torinói klub. A találkozó 1-1-re végződött.

Az első tétmérkőzésre vasárnap kerül sor a Juventus Arenában, ahol az első sorban ülők a pályától alig több mint hét méterre nézhetik majd kedvenceiket a Parma elleni bajnokin.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.