Kadhafi leírhatatlan „terrorizmusról és pusztításról” beszélt

Szirt elszigetelésének megszüntetését sürgette szerdán Moammer Kadhafi, Líbia szökésben lévő volt vezetője.

MNO
2011. 09. 14. 18:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ar-Rai szíriai székhelyű tv-csatornának nyilatkozva, amely rendszeresen közöl tőle üzeneteket, Kadhafi a NATO által elkövetett „bűnökről” beszélt. „Ha Szirtet elszigetelték a világtól, hogy ezeket a szörnyűségeket elkövethessék ellene, a világ kötelessége ezt az elszigeteltséget megszüntetni” – mondta a nemzetközi közösséghez intézve szavait nemzetközi felelősséget említve. „Leírhatatlannak” nevezte azt a „terrorizmust és pusztítást”, amelyet a NATO a város körzetében véghezvisz.

A tv beszámolójából tudható, hogy az augusztus 23-án megdöntött és azóta szökésben lévő, de változatlanul harcos szellemű volt vezető szavai egy levélben szerepelnek, amelyet az ENSZ Biztonsági Tanácsának címzett. Szirt Kadhafi szülővárosa. A NATO brüsszeli székhelyén azt hangoztatják, hogy nem tudni, hol van Kadhafi, illetve azt, hogy az észak-atlanti szövetségnek nem is szolgál célpontul a volt líbiai vezető. A koalíciós országok több politikusa elismerte azonban, hogy a szövetség segít a felkelőknek a megbuktatott vezető üldözésében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.