Kairóban maradt az izraeli nagykövet helyettese

Az Izrael egyiptomi nagykövetsége elleni támadás után is Kairóban maradt az izraeli nagykövet helyettese, hogy a zsidó állam kapcsolatban maradjon az egyiptomi kormánnyal – közölte egy magas rangú izraeli tisztségviselő szombaton.

MNO
2011. 09. 10. 11:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A neve elhallgatását kérő tisztségviselő hozzáfűzte, hogy a diplomata Egyiptomban marad addig, amíg az izraeli kormány döntést hoz a nagykövetség elleni támadásra adott válaszról. Jichák Levanon nagykövetet és a külképviselet személyzetét családjaikkal együtt – mintegy nyolcvan embert – kimenekítettek Egyiptomból, ők szombaton meg is érkeztek Izraelbe.

Az említett tisztségviselő a diplomáciai normák súlyos megsértésének és a két ország közötti békés kapcsolatokra mért csapásnak minősítette a nagykövetség megrohamozását.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.