Kaszparov is ott lesz a vezérigazgatók között

22. alkalommal gyűlnek össze a legjelentősebb magyar nagyvállatok és külföldi leánycégek vezérigazgatói és a politikai élet prominensei a XXII. Vezérigazgató Találkozón, hogy a hazai és a világgazdaság meghatározó tendenciáiról beszélgessenek. <br />

MNO
2011. 09. 22. 18:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei második találkozó az ősi stratégiai játék, a sakk égisze alatt zajlik majd, mivel az esemény záróakkordjaként Garri Kaszparov, a sakkvilág egyik legmeghatározóbb alakja tart előadást. A találkozót 2011. október 12. és 14. között rendezik meg Röjtökmuzsajon – írja a Cebc.hu hírlevele.

A vállalatvezetésben ugyanolyan körültekintéssel kell a lépéseket megtervezni, mint a sakkban. Mindkettő esetén az ellenféllel, versenytárssal nézünk szembe. A helyzetfelismerés, az alternatívák mérlegelése, a várható következmények átgondolása mindkét területen kiemelt fontossággal bír. Többek között e hasonlóságok miatt vált a sakk a XXII. Vezérigazgató Találkozó főmotívumává.

A hazai gazdasági élet meghatározó szereplői mellett Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke mellett Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára és Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese nyújt mélyebb bepillantást a kormányzati gazdaságpolitika rejtelmeibe.

A legnagyobbak is eljönnek

A találkozó három napja alatt a résztvevők aktuális kérdésekről szóló előadások meghallgatása mellett kerekasztal-beszélgetések során olyan témákban mélyülhetnek el, mint a kutatás-fejlesztés, a kiszervezés, környezetvédelem és fenntarthatóság, valamint az energetika. A nemzetközi nagyvállalatok képviseletében olyan cégek vezérigazgatói beszélnek a jelen és jövő kérdéseiről, mint az Electrolux Zrt. és Invitel Zrt.

A jelenleg kiemelt figyelem övezte banki szektorral kapcsolatban többek között a Magyar Nemzeti Bank, az OTP és a Raiffeisen vezetői fejtik ki véleményüket. A hazai médiapiac meghatározó szereplőinek – többek között a Ringier, vagy a TV2 – kerekasztal-beszélgetése lehetőséget nyújt a szektor belső folyamatainak mélyebb megismerésére. Ugyanezen célt szolgálják az első alkalommal megrendezendő fakultatív szemináriumok is.

A Vezérigazgató Találkozó keretében adják át a „Képességek a sikerért 2011” című pályázat díjait. Somogyi Péter, a találkozót szervező Central European Business Centre ügyvezető igazgatója elmondta: „A cégeknek a világon mindenhol szinte követhetetlenül gyorsan változó gazdasági környezetben kell helyt állniuk és prosperálniuk. A Vezérigazgató Találkozó alkalmat ad arra, hogy e kiszámíthatatlan világban lépéselőnyhöz jussanak az üzleti élet játékosai.” „Mint professzionális sakkjátékos, minden szinten előre tervezek. Úgy gondolom, hogy esélyeink nem túl jók manapság, de számomra a bukás a próbálkozás nélküli feladás” – mondta Garri Kaszparov világbajnok sakkozó, a Vezérigazgató Találkozó díszvendége.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.