Katalin hercegnő a jó ügyek szolgálatába áll

Katalin cambridge-i hercegnő keresi, hogy milyen jó ügyet szolgálhatna.

MNO
2011. 09. 18. 16:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A londoni St. James's palota szóvivője vasárnap megerősítette, hogy Vilmos herceg felesége az elmúlt napokban elkezdte felkeresni a különböző jótékonysági szervezeteket, hogy megismerhesse munkájukat.

„A következő hónapokat a hercegnő arra használja, hogy jobban megismerkedjen a jótékonysági tevékenységekkel és más jó ügyekkel, hogy jól informáltan hozhasson döntést jövőbeni szerepéről. A hercegnő számos emberrel találkozik majd, és magánlátogatásokat tesz” – tette hozzá az illetékes, aki nem kívánta részletezni, hogy milyen jellegű jótékonysági munkáról gondolkodik Katalin hercegnő. Csupán annyi árult el, hogy a hercegnő „érdeklődése széles körű”.

A brit uralkodóház tagjai valamennyien széles körű jótékonysági munkát végeznek. Vilmos herceg édesanyja, a néhai Diana hercegnő annak idején nemcsak a taposóaknák elleni harcot és az AIDS elleni küzdelmet támogatta, hanem rendszeresen felkeresett hajléktalanokat befogadó körpontokat, gyermekjóléti intézményeket, rákbetegeket segítő szervezeteket.

Vilmos és Katalin házasságkötésük óta Wales északi részén, egy szigeten él, amelynek közelében Vilmos herceg a hadseregben mentőhelikopter-pilótaként szolgál.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.