Kepecs Ferenc: Elmúlt a kegyelmi pillanat

MNO
2011. 09. 15. 7:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

De vajon mi állhat a zsidó állammal való éles szembefordulás hátterében? Egyiptom esetében nyilvánvalóan a belpolitika. A legszervezettebb politikai erő, a Muszlim Testvériség a hatalmat kézben tartó hadsereggel szemben úgy akarja maga mögött felsorakoztatni a lakosságot, hogy azt Izrael ellen uszítja. Némiképp hasonló folyamat zajlott le Törökországban is. A végső szót néhány éve még ott is a katonák mondták ki. Abban, hogy ez a helyzet mára megváltozott, el nem hanyagolható szerepet játszott az ország külpolitikájának éles Izrael-ellenes fordulata. Ez Erdoganéknak is segített abban, hogy maguk mögé sorakoztathassák föl az ország muszlim lakosságát.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszava, 2011. szeptember 15.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.