Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Kerékpárral sem lehet tilosban parkolni

Októbertől a tilosban parkoló kerékpárokat is megbírságolják a Milánó közeli Cernusco sul Naviglio utcáin. A nem fizetők járműveit megsemmisítik.

MNO
2011. 09. 30. 6:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milánóban a dupla sorban álló gépjárműveket, a Milánó közeli Cernusco sul Naviglióban a járdát elálló kerékpárokat bírságolják meg. A harmincegyezer lakosú kisváros közlekedési rendőrsége harcot indított a tilosban álló kétkerekűek ellen: októbertől a villanyoszlophoz vagy a kerítéshez láncolt, a kijelölt kerékpártárolókon kívül hagyott kétkerekűeket megbírságolják húsztól nyolcvan euróig terjedő összeggel. A bírságot ki nem fizető tulajdonos járművét és azokat a kerékpárokat is, melyek elhagyatva állnak az utcán, Cernusco sul Naviglio önkormányzati telephelyére szállítják. Innen húsz euróért lesz kiváltható a bicikli; ha nem váltják ki, három hónap elteltével a kerékpárt a város eladja vagy megsemmisíti.

Az intézkedésekről a kisváros kerékpárosait röplapokon is értesítették: a Cernusco utcáin tilosban leparkolt kerékpárokra a rendőrök figyelmeztetést tűztek ki arra emlékeztetve, hogy október elsejétől életbe lép a bírságolás. Cernusco lakói inkább kerékpárral, mint autóval közlekednek – hangsúlyozta az olasz sajtó, kiemelve, hogy a milánói metró Cernuscóban lévő megállójában nyitották meg idén nyáron a BC Park tolvajbiztos kerékpárparkolót. Az itt megálló kerékpárok és tulajdonosaik azonosító chipet kapnak, így a jármű csakis saját tulajdonosával távozhat a parkolóból.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.