Kész az új tanévre a Partiumi Keresztény Egyetem

Felújított és új eszközökkel felszerelt tantermekkel is készül az idei, az október 7-i tanévnyitóval elkezdődő 2011–2012-es tanévére a nagyváradi központú Partiumi Keresztény Egyetem, ahol még néhány helyre várják a diákok jelentkezését.

MNO
2011. 09. 09. 14:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyári felvételi vizsgák után a Partiumi Keresztény Egyetemen (PKE) eddig betöltetlenül maradt tandíjas, esetenként tandíjmentes helyekre a napokban még pályázhatnak az idén érettségizett és a már diplomával rendelkező érdeklődők – olvasható a Tőkés László európai parlamenti alelnök sajtóirodája által kiadott közleményben.

A PKE felvételi eredményeiről és terveiről János-Szatmári Szabolcs rektor pénteken Nagyváradon tartott sajtótájékoztatót. Az egyetem vezetője elmondta, hogy az idei felvételi statisztikák szerint az alapképzésen nagy érdeklődés mutatkozott a magyar nyelv és irodalom, a reklámgrafika, az angol nyelv és irodalom, a menedzsment és a kereskedelmi, turisztikai és szolgáltatási egységek gazdaságtana elnevezésű szakok iránt. Ezeken már csak tandíjas helyeket tudnak biztosítani a leendő egyetemisták számára.

A már meglévő négy mellett további négy új szakkal bővült a mesterképző szakok száma. Ezeken ingyenes és fizetős helyekre egyaránt lehet még jelentkezni. János-Szatmári Szabolcs rektor elmondta, hogy a PKE új főépületet kíván építeni. Októberben kezdődhet az engedélyezési folyamat, majd az időjárás függvényében, legkésőbb tavasszal megkezdődhet az építkezés. Részletek említése nélkül elmondta még, hogy a PKE tervei között szerepel a képzési lehetőségek bővítése, új szakok beindítása is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.