Két ámokfutó is gyilkolt az USA-ban

Egy férfi lelőtt három embert, további nyolcat pedig megsebesített kedden az egyesült államokbeli Nevada állam fővárosának egyik éttermében, majd fegyverével fejbe lőtte magát, és kórházba szállítása után meghalt.

MNO
2011. 09. 07. 5:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tizenegy meglőtt emberből öt a Nemzeti Gárda egyenruhát viselő tagja volt, és közülük ketten haltak meg, egyikük nő – közölte a gárda szóvivője. Az ámokfutó harmadik halálos áldozata szintén egy nő volt. Egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a gyilkosnak lett volna köze a Nemzeti Gárdához – tette hozzá a szóvivő.

A Carson Cityben lévő étterem hat kilométerre van a gárda helyi főhadiszállásától. A rendőrség kiérkezésekor a tettes a földön feküdt, és már alig lélegzett – közölte újságírókkal Kenny Furlong, Carson City sheriffje.

Az illető Eduardo Sencion, 32 éves helyi lakos volt. Egy AK–47 típusú géppisztollyal gyilkolt. Nem tudni, hogy Senciont mi indította tettére, de családja szerint nem volt épelméjű. Soha nem volt fegyveres testület tagja, és senkit nem ismert az étteremből – állítják.

Néhány órával e nevadai eset előtt Nyugat-Virginiában is volt egy ámokfutás. Morgantownban egy 22 éves férfi lelőtt öt embert, akiket mind ismert. Ezután elmenekült a szomszédos Pennsylvania államba. Amikor a rendőrség rátalált, öngyilkos lett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.