Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Két évtizedes mélyponton az állástalanság

A vártnál jobban csökkent a munkanélküliség Németországban, s ezzel a legalacsonyabb szinten van a két évtizeddel ezelőtt megvalósult újraegyesítése óta – derül ki a német munkaügyi hivatal csütörtökön ismertetett adataiból.

MNO
2011. 09. 29. 11:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szezonális ingadozásoktól megtisztítva 26 ezerrel csökkent az állástalanok száma szeptemberben, 2,922 millióra, míg elemzők nyolcezres csökkenést vártak. Így most a ráta 6,9 százalékos az Európai Unió legnagyobb gazdaságában az augusztusi 7 százalékot és a tavaly szeptemberi 7,4 százalékot követően. Elemzők rámutattak: az adatokból az olvasható ki, hogy a német vállalatok a gazdasági növekedés lassulása ellenére dolgozókat vesznek fel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.