Két királypitont foglaltak le a pénzügyőrök

Két királypitont akart Magyarországra becsempészni egy ukrán férfi, akit Záhonynál tartóztattak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei.

MNO
2011. 09. 21. 10:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NAV szerdai közleménye szerint a férfi egy spanyol rendszámú járművel érkezett a határátkelőhelyre, ahol az autót átvizsgálták a vámosok. A pénzügyőrök a jármű utasterében találtak egy műanyag fedeles kosarat, amelyben két élő kígyó volt. A szakértő véleménye szerint mindkét kígyó királypiton, így a védett fajok közé tartozik, ezért behozatalukhoz engedély szükséges, amellyel azonban az ukrán férfi nem rendelkezett. A pénzügyőrök a kígyókat lefoglalták, a középkorú ukrán férfival szemben pedig természetkárosítás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt tettek feljelentést olvasható a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.