Kevés az idő, milliók élete a tét

A világnak a durbani csúcsértekezlet előtt meg kell sokszoroznia erőfeszítéseit a klímaváltozás elleni küzdelemben, mert kevés az idő annak a sok millió embernek a megmentésére, aki a problémától leginkább szenvedő országokban él – jelentette ki csütörtökön Sydney-ben Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár.

MNO
2011. 09. 08. 10:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főtitkár éppen befejezte egy körútját, amely több kis csendes-óceáni országot és Ausztráliát ölelte fel. Ezeket a csendes-óceáni kis országokat is fenyegeti az emelkedő tengerszint, ami tudósok szerint a klímaváltozás egyik következménye. Ban szerint tévednek azok, akik bírálják ezeket a tudósokat.

„A tények magukért beszélnek. Az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása nő. Emberek milliói szenvednek a klímaváltozás hatásaitól. Így ez a jelenség egy nagyon valóságos probléma. A lakóhelyükről környezeti okból elmenekülők miatt már most elkezdett átalakulni a Földön az emberiség területi megoszlása. Ez csak folytatódni fog amiatt, hogy emelkedik a tengerek szintje, és hogy terjeszkednek a sivatagok. Nem élhetjük fel a jövőnket” – jelentette ki Ban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.