Kevesebb a szex, ha a nő „hordja a nadrágot”

Azokban a házasságokban, amelyekben a feleség hordja a nadrágot – vagy legalábbis jobban részt enged neki férje a családi döntéshozatalban –, kevesebb szexben van része a nejnek.

MNO
2011. 09. 25. 9:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erre a felfedezésre a John Hopkins amerikai egyetem tudósai jutottak házas asszonyok családi autonómiáját és nemi életét firtatva. Michelle Hindin, a felmérésből született tanulmány fő szerzője szerint nagyon hasonló helyzet mutatkozott mind a hat országban, amelyekből „mintát” vettek. „Minél több önálló döntést hozhat egy feleség, annál ritkábban szeretkezik” – idézte a The Daily Telegraph című brit lap Hindint.

A felmérésben egyebek közt megkérdezték a pároktól, hogy kié a végső szó nagy családi kiadások, mindennapi kiadások és családtagok, barátok meglátogatásában. A kutatók figyelemmel voltak a párok életkorára, vagyoni helyzetére, házasságuk hosszára is. Carie Muntifering, a tanulmány társszerzője szerint a feleség otthoni döntéshozatali pozíciója és szexuális aktivitása közötti összefüggés alapvető fontosságú a nők szexuális jogainak védelméhez, továbbá annak segítéséhez, hogy nemi életük biztonságos és örömteli legyen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.