Kevesebb jut tévézésre Dombóváron

Októbertől mintegy harmadára csökkenti a televíziós közvetítésekre fordított összeget a dombóvári önkormányzat, egyúttal nem hosszabbította meg a Dombóvár TV Kft.-vel a szeptember 30-án lejáró szerződést.

MNO
2011. 09. 23. 6:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új műsorszolgáltatásra a fideszes többségű testület által elfogadott ajánlattételi felhívásban évi 100, 1-5 perces híranyag gyártása és szerkesztése, valamint – egyedi megrendelés alapján – a testületi ülések közvetítése szerepel. Mindez becslések szerint évente nettó 3,69 millió forintba kerül – olvasható a műsorszolgáltatásról szóló önkormányzati előterjesztésben. A Dombóvár TV 2007-ben kötött négyéves szerződés alapján a testületi ülések közvetítése mellett heti egy 30 perces híradót és magazinműsort sugároz, amiért havonta 1,307 millió forintot fizet az önkormányzat.

Tóth Zoltán (Fidesz–KDNP), a javaslatot jegyző városgazdálkodási bizottsági elnök az MTI-nek költségcsökkentéssel indokolta a változtatást; mint mondta, az eddig a műsorszolgáltatásra fordított összegből – amely elmondása szerint 2010-ben a Tolnatáj TV-nek fizetett hárommillió forinttal együtt megközelítette a húszmillió forintot – egy stúdiót fenn lehetett tartani, a mostani felhívás viszont megyei vagy regionális televízióknak kedvez.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.