Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Ki fizeti a 3D-szemüvegek árát?

A Sony figyelmeztette a mozitulajdonosokat, hogy jövő májustól nem állja a háromdimenziós produkcióinak megtekintéséhez szükséges 3D-szemüvegek árát.

MNO
2011. 09. 28. 12:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rory Bruer, a stúdió nemzetközi forgalmazási főnöke a The Hollywood Reporternek elmondta: igyekeztek elegendő időt hagyni a mozisoknak az átállásra. A lépés nyilván összefüggésben van azzal, hogy a hollywoodi stúdiók a digitális (online) eladásokkal sem pótolt, erősen visszaesett DVD-forgalom miatt kényes anyagi helyzetben vannak.

Az azonban nem világos, hogy kire hárul majd a pluszköltség. A mozisok máris rengeteget invesztáltak a háromdimenziós filmek vetítéséhez szükséges technikai feltételek megteremtésébe, a nézők viszont, akik eleve többet fizetnek a térélményű produkciókért, nem lesznek boldogok, ha a szemüveggel megfejelve tovább srófolják a jegyárat. A költség az elemzők szerint esetleg a hirdetőkre is hárítható. A Warner Bros. ugyanakkor közölte, nem változtat korábbi gyakorlatán a szemüvegekkel kapcsolatban, azt azonban nem árulták el, hogy milyen szerződésük van a mozisokkal.

Az Egyesült Államokban és Kanadában tavaly 6 százalékkal emelkedtek az átlagos mozijegyárak, és elérték a 7,89 dollárt (1665 forintot). A nagyvárosokban, mint New York és Los Angeles, azonban akár ennek duplájába is kerülhet a jegy. A New York-iak például igazán pipák voltak tavaly, amikor sok mozi húszdolláros (4200 forintos) belépőket kínált a Shrek a vége, fuss el véle című 3D-s produkcióra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.