Kiemelt támogatást kap a térség

A Magyarország–Románia határon átnyúló együttműködési programot a 2007–2013 közötti uniós költségvetési időszakban 211 millió euróval támogatja az Európai Unió (EU) – mondta Simó Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) nemzetközi együttműködési programok irányító hatóságának vezetője szerdán Debrecenben.

MNO
2011. 09. 21. 16:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több mint 260 megvalósítás alatt álló projektre megítélt uniós támogatás összege 135 millió euró – tette hozzá a szakember a magyar–román együttműködés jegyében rendezett szakmai konferencián. A tanácskozást követő szabadtéri rendezvényen Simó Balázs elmondta azt is, hogy további 20 millió eurós támogatásról az ősszel döntenek, s meghirdetnek újabb 50 milliós pályázati forrást is, amelyre januárig pályázhatnak a határ menti együttműködés fejlesztésében szerepet vállaló partnerek.

Papp László (Fidesz), Debrecen alpolgármestere szerint az EU jelentőségéhez mérten kiemelten támogatja a térséget, s reményét fejezte ki, hogy ez így lesz az unió következő költségvetési ciklusában is. Eddig elsősorban a közlekedés, a szállítás, a kultúra és a kommunikáció területén valósult meg ígéretes együttműködés a határ két oldalán – fűzte hozzá. A Debrecen főterén felállított sátrakban, a „HURO-FEST” rendezvény keretében az érdeklődők a folyamatban lévő és a már megvalósult projektekkel és az új pályázati lehetőségekkel ismerkedhettek meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.