Kiengedték a börtönből Obama kiutasított nagybátyját

Kiengedték a börtönből pénteken Barack Obama amerikai elnök két héttel ezelőtt ittas vezetés miatt őrizetbe vett nagybátyját.

MNO
2011. 09. 09. 18:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ittas nagybácsi augusztus 24-én kis híján összeütközött egy rendőrautóval, mert nem állt meg a stoptáblánál, majd hirtelen balra rántotta a kormányt. A férfi ártatlannak vallotta magát a közlekedési kihágásban.

Onyango Obamát a Massachusetts állambeli bevándorlási hivatal munkatársai vették őrizetbe, mivel a nagybácsi egy kiutasítási végzés nyomán eleve nem tartózkodhatott volna az Egyesült Államokban, hanem vissza kellett volna térnie hazájába, Kenyába.

Bár a börtönből kiengedték, Onyango a jelek szerint nem tért vissza Boston egyik külvárosában található otthonába, mivel sem a szomszédai, sem annak az italboltnak dolgozói nem tudják, hogy hol van, ahol ő is alkalmazott volt.

Onyango Barack Obama apjának a féltestvére, és már két évtizeddel ezelőtt felszólítást kapott Amerika elhagyására. Az amerikai elnök egyik nagynénjét néhány évvel ezelőtt szintén kis híján kitoloncolták az USA-ból, de tavaly egy bíróság megengedte, hogy az országban maradjon.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.