Kigyulladt a komp

Tűz ütött ki egy kompon a dél-koreai partoknál kedden, több mint 120 embert sikerült kimenekíteni, heten megsérültek – közölték a hatóságok.

MNO
2011. 09. 06. 6:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A parti őrség beszámolója szerint a négyezer tonnás komp hétfő késő este indult a déli Puszan városából és a fővárostól, Szöultól 450 kilométerre fekvő Csedzsu szigetére tartott. A lángok éjjel 1 óra 20 perckor csaptak fel, riasztották a parti őrséget és a haditengerészetet. A hajót tucatnyi őrhajó közelítette meg, hogy segítsenek a fedélzeten lévő 128 ember mentésében. Előbb a nőket és a gyerekeket evakuálták a hajóról. Sokan úgy menekültek, hogy a hajóról kötelet engedtek le és a vízbe ugrottak, majd bemásztak az előzőleg leengedett mentőcsónakokba.

Hét ember könnyebben megsérült, őket kórházba szállították. Egyelőre nem tisztázott, hogy mi okozta a tüzet. A legénység egy tagja a parti őrségnek arról számolt be, hogy a fedélzet alatti szinten lévő egyik raktárból látott füstöt gomolyogni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.