Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia

Kína: 9 százalék fölött

Kína gazdasági növekedésének lassulása csak átmeneti, a bővülés egész évben várhatóan meghaladja a 9 százalékot – jelentette ki a kínai kormány gazdaságkutató intézete, a fejlesztési kutatóintézet alelnöke szerdán.

MNO
2011. 09. 28. 19:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínai hazai össztermék (GDP) növekedése 9,5 százalékra lassult a második negyedévben éves szinten az előző három hónap 9,7 százalékáról. A nemzeti statisztikai hivatal nemrég felülvizsgálta és visszamenőleg 10,3 százalékról 10,4 százalékra módosította a 2010-es GDP-növekedést.

A kínai GDP a világ összesített GDP-jének 9,5 százalékát tette ki 2010-ben. Öt évvel korábban – 2005-ben – 5 százalék volt ez az arány. Kína tavaly már a világ második számú gazdasága volt, megelőzte Japánt, és felzárkózott az Egyesült Államok mögé. A kínai GDP így tavaly az amerikai hazai össztermék 40,2 százalékát érte el, míg 2005-ben csupán 17,9 százalékát tette ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.