Kitüntették Bíró János Antal ferences szerzetest

A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét vehette át szombaton a székelyföldi Küküllőkeményfalván Bíró János Antal ferences szerzetes.

MNO
2011. 09. 18. 19:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A küküllőkeményfalvi születésű, 93 éves Antal atya a gyulafehérvári főegyházmegye legidősebb papja, hetven esztendővel ezelőtt szentelte őt pappá Erdély híres püspöke, Márton Áron. A küküllőkeményfalvi Szent László- plébániatemplomban tartott rubinmiséjét teljes szellemi és testi frissességben megérő szerzetes Böjte Csaba közvetlen munkatársaként továbbra is aktívan dolgozik, részt vesz a hátrányos helyzetű gyermekek szervezett magyar oktatásában és nevelésében.

Antal atya hosszú és nehéz börtönéveket is elszenvedett a hitéhez és nemzetéhez való töretlen ragaszkodása miatt. Nemrégiben Hetven papi év kincsei címmel közreadta az összmagyar ifjúsághoz intézett intelmeit, amelyeket úgy összegez: hűség a hithez és a hazához. A magyar állami kitüntetést Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövet adta át a 93 éves szerzetesnek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.