Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Kiütéssel nyert a Barcelona

<p>A BATE Boriszov otthonában aratott 5-0-s győzelmével a H csoport élére állt a Barcelona, amelynek közvetlen riválisa, a Milan is nyert a Plzen ellen. Köteles és Tőzsér csapata, a Genk kikapott Leverkusenben, az E jelű négyest a Valenciában ikszelő Chelsea vezeti. Az F-ben a Dortmundot 3-0-ra legyőzött Marseille hátát nézik a többiek, a G-ben pedig nagy meglepetésre a ciprusi APOEL-ét. A Zenitben Huszti négy percet kapott.</p>

Pintér Patrick
2011. 09. 29. 6:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

E csoport

A második félidő elején Lampard találatával szerzett vezetést Valenciában a Chelsea: az angol válogatott középpályás egy jobb oldalról érkező beadást lőtt kapásból a hálóba. A londoniak már a zsebükben érezhették a három pontot, amikor Kalou egy szöglet után kézzel beleért a labdába, a megítélt büntetőt Soldado pedig magabiztosan értékesítette a 87. percben. Még így is a Chelsea járt jobban, hiszen vezeti csoportját. Az előtt a Leverkusen előtt, amely 2-0-ra legyőzte a Köteles Lászlóval és Tőzsér Dániellel felálló Genket. A német együttes Bender szerencsés találatával jutott előnyhöz az első félidőben, majd a ráadásban a csereként beállt Ballack kapáslövésével alakult ki a kétgólos hazai siker.

Eredmények:
Valencia–Chelsea 1-1 (Soldado – 11-esből, ill. Lampard)
Leverkusen–Genk 2-0 (Bender, Ballack)
Az állás: 1. Chelsea 4 pont, 2. Leverkusen 3, 3. Valencia 2, 4. Genk 1.

F csoport

A Dortmund elleni döntetlen után hazai pályán győzött az Arsenal az eddig még pont nélkül álló Olympiakosz ellen: a fiatal Oxlade-Chamberlain gólját követően a balhátvéd, André Santos is eredményes volt, miután beadása visszakerült hozzá, s a már fekvő kapus mellett éles szögből a hálóba pöckölt. A görögök Fuster fejesével csak szépíteni tudtak.

Nagy reményekkel utazott a Dortmund Marseille-be, a francia bajnokságban csak botladozó OM-hez. Egy védelmi hibát kihasználva azonban a Marseille jutott vezetéshez A. Ayew révén, aki a második játékrész közepén büntetőből duplázni tudott. Szubotics második nagy hibáját követően pedig Rémy állította be a 3-0-s végeredményt. Jürgen Klopp, a vendégek mestere alig akart hinni a szemének.

Eredmények:
Arsenal–Olympiakosz 2-1 (Oxlade-Chamberlain, André Santos, ill. Fuster)
Marseille–Dortmund 3-0 (A. Ayew 2, egyet 11-esből, Rémy)
Az állás: 1. Marseille 6 pont, 2. Arsenal 4, 3. Dortmund 1, 4. Olympiakosz 0.

G csoport

Nagy meglepetésre a védők közül kilépő Tricskovszki találatával a ciprusi APOEL jutott vezetéshez a Sahtar Doneck otthonában. Az igazán nagy szenzáció azonban elmaradt, miután a bányászvárosiak közül Jádson lövése utat talált a vendégek kapujába.

Jól kezdett a Porto is Szentpéterváron, James Rodríguez már a 10. percben gólt szerzett. Ám a hazaiak Sirokov révén előbb 10 percen belül egyenlítettek, majd a második félidőben a vezetést is megszerezték: a középpályás egy szabadrúgás után, a sorfalról lepattanó labdát lőtte kapásból a léc alá. A hajrában pedig Danny tette biztossá az orosz győzelmet. Huszti Szabolcs a 86. percben lépett pályára a hazai csapatban.

Eredmények:
Sahtar Doneck–APOEL Nicosia 1-1 (Jádson, ill. Tricskovszki)
Zenit–Porto 3-1 (Sirokov 2, Danny, ill. J. Rodríguez)
Az állás: 1. APOEL Nicosia 4, pont, 2. Zenit 3, 3. Porto 3, 4. Sahtar Doneck 1.

H csoport

Volodko öngóljával és Pedro fejesével röpke 20 perc alatt kétgólos előnyre tett szert Fehéroroszországban a Barcelona, sőt az első félidőben ehhez még Messi is hozzátett még egyet: az alacsony termetű argentin a hazai kapus beadás után lepattintott labdáját stukkolta a léc alá. A szinte macska-egér játékot folytató Barcelona Messi bombájával és az utolsó percben Villa ziccerével végül ki is ütötte boriszovi riválisát.

A Milannak sem okozott gondot a cseh Plzen gárdája, Ibrahimovic tizenegyesgóljára három perc múlva jött Cassano gólja, így az olasz gárda is három ponttal gazdagodott.

Eredmények:
BATE Boriszov–Barcelona 0-5 (Messi 2, Volodko – öngól, Pedro, Villa)
Milan–Plzen 2-0 (IBrahimovic – 11-esből, Cassano)
Az állás: 1. Barcelona 4 pont, 2. Milan 4, 3. Plzen 1, 4. BATE Boriszov 1.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.